Top

Gdzie Instagram zapisuje wersje robocze?

Gdzie Instagram zapisuje wersje robocze?

W serwisie Instagram dostępna jest funkcja zapisywania wersji roboczych postów, które zamierzamy opublikować na naszym profilu. Wersja robocza na Instagramie pozwala na odłożenie pracy nad kolejnym zdjęciem czy filmem na bardziej odpowiednią chwilę.

Wersje robocze postów na Instagramie

Aby zapisać wersję roboczą, należy przejść do panelu dodawania postu. Po dobraniu odpowiedniego pliku (lub plików) z rolki aparatu i zatwierdzeniu naszego wyboru, przejdziemy standardowo do okienka edycji, gdzie możemy dowolnie dobierać filtry i w inny sposób upiększać nasze zdjęcia czy filmy, które chcemy zapostować. Następnie, po kliknięciu przycisku “dalej”, możemy dodać opis, hashtagi i skorzystać z innych dostępnych opcji. Miejsce na opis możemy przeznaczyć na krótką notatkę na temat tego, co chcemy zrobić z postem zanim ostatecznie wyląduje na naszym wallu. Po kliknięciu strzałki wstecz dwukrotnie, raz przy panelu dodawania opisu i drugi raz przy wyborze filtra, wyświetli nam się okno dialogowe. Do wyboru mamy tutaj dwie opcje: “odrzuć” i “zapisz wersję roboczą”. Po wybraniu pierwszej opcji, wszystkie prace nad wybranymi plikami zostaną wycofane, natomiast po kliknięciu drugiej opcji wybrane przez nas pliki będą dostępne powyżej zdjęć z rolki aparatu, dokładnie tam, gdzie wyświetlają się wszystkie zdjęcia po wybraniu opcji dodawania postu.

Wiesz już jak zapisać na Instagramie wersję roboczą? Pora dowiedzieć się, jak usunąć wersje robocze na Instagramie.

Jak zapisać wersję roboczą?

W panelu wyboru zdjęć, po prawej stronie, zaraz pod podglądem wybranego zdjęcia i nad sekcją wersji roboczych, znajduje się przycisk “zarządzaj”. Po kliknięciu go zostaniemy przeniesieni do panelu zarządzania wersjami roboczymi. Tutaj mamy dostęp do pojedynczego przycisku – “edytuj”. Może się on okazać nieco zwodniczy, gdyż tak naprawdę jedyna opcja, do jakiej mamy dostęp, to opcja usuwania wersji roboczych. Klikamy więc przycisk edycji i zaznaczamy wersje robocze, które chcemy usunąć, po czym klikamy przycisk “gotowe” znajdujący się w prawym górnym rogu. Wszystkie zaznaczone przez nas pliki zostaną usunięte z bazy Instagrama.

Ciekawym również będzie przeczytać „Jak sprawdzić, kto zablokował ciebie na Instagramie”.

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.